Ciorba de ciuperci

Ciorba de ciuperci este o ciorba buna pentru perioadele de post din an, fiind foarte satioasa si plina de vitamine si nutrienti.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr ciuperci;
  • 3 morcovi;
  • 7 catei de usturoi:
  • 2 cepe;
  • 1 ardei gras mai mare sau 2 mai mici
  • eu am avut congelati rosu si verde;
  • radacina de pastarnac;
  • radacina de telina;
  • 2-3 rosii
  • eu am avut rosii cirese congelate
  • din productia soacrei de asta vara;
  • vegeta home made.

Mod de preparare

Preparare:

Se calesc in putin ulei morcovul ras pe razatoarea mare, ceapa taiata pestisori, radacina de pastarnac si de telina rase mai mare si ardeiul gras pana se auresc. Eu nu le las decat citeva minute in ulei apoi picur apa cate putina ca sa se inabuseasca.

Cand s-a inmuiat se adauga rosiile si vegeta, ciupercile si se lasa la imprietenit cu celelalte legume. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
In timpul acesta se piseaza usturoiul, se toaca putin patrunjel, se cauta piperul si sarea ca sa fie la indemana dupa ce e fiarta ciorbita.
Se adauga usturoiul, sarea si piperul, se mai lasa sa dea citeva clocote.


Ciorba de ciuperci se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra.

Reteta de ciorba de ciuperci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Patrick968.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce