Se curata partea de jos a picioarelor, se transeaza pe incheieturi ca sa mearga usor, se spala cu apa rece si se pun la oala sub presiune impreuna cu
Se curata partea de jos a picioarelor, se transeaza pe incheieturi ca sa mearga usor, se spala cu apa rece si se pun la oala sub presiune impreuna cu sare, piper, zarzavatul, mai putin ardeiul gras si rosiile. Dupa aproximativ 1h se raceste oala, se scoate capacul. Se pun din nou la foc si cand fierb se adauga rosiile tocate marunt si ardeiul gras tocat fasii subtiri. Cand au fiert si aceste ingrediente, se bat galbenusurile cu otet sau zeama de lamaie si usturoiul pisat si se adauga mestecand usor. Se stinge focul si se adauga verdeata ( patrunjel si leustean tocate marunt).
Se poate drege cu smantana.
Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...
Coliva de grauIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala