Burta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu sarea, morcovul, patrunjelul
Burta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu sarea, morcovul, patrunjelul, ceapa intreaga, foile de dafin si citeva boabe de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie ca niste taitei mai grosi, la fel si carnea de pe picior. Se pune intr-o alta oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Deoparte, se bat galbenusurile cu 2 linguri de otet de vin sau ½ lamiie si se amesteca incet cu zeama din oala. Se gusta de sare si se acru.
Se serveste cu smintina (si, dupa prferinta, cu ardei iute si usturoi)
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta