Ciorba de burta MAMA

Se pune burta la fiert cu o ceapa mai mare sau 2 mici impreuna cu morcovul si ardeiul gras in apa mai multa. Dupa ce a fiert burta, se scot toate legu

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta vita
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o capatana de usturoi
  • 5 oua
  • 5-600 gr. smantana
  • o lingura de faina
  • otet

Mod de preparare

Se pune burta la fiert cu o ceapa mai mare sau 2 mici impreuna cu morcovul si ardeiul gras in apa mai multa. Dupa ce a fiert burta, se scot toate legumele si se arunca iar burta se scoate si se taie fidelute apoi se strecoara supa ramasa prin sita sa ramana limpede. Separat se bat ouale cu smantana si cu o lingura de faina. Odata repusa zeama si burta pe foc se rastoarna compozitia de oua putin cate putin in tot acest timp trebuie amestecat intr-una. Separat se da prin razatoare un morcov care apoi se arde in ulei iar uleiul strecurat se toarna deasupra ciorbei care ii da un aspect deosebit. Se face separat mujdeiul de usturoi cu otet.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea