Ciorba de burta vine de la turci, dar se preface ca e de-a noastra. E acra dar dulce, picanta dar delicata, grasa si totusi catifelata. Ciorba de burta are cel mai intins timp de preparare de la noi.
Punem 5l de apa la fiet impreuna cu oasele sau picorul de vitel. Burta se freaca bine cu malai si sare, se curata de pielite si se lasa in apa rece cu putin bicarbonat ca sa-i scoata acidul.
Dupa 3 ore de fiert se scoate piciorul de vitel si se desoseaza, taind carnea in fasii de 1 cm.
Dupa cel putin 3 ore de stat in apa cu bicarbonat, burta se pune la fiert in apa in care a fiert si piciorul, completand cu apa daca e necesar. Radem morcovii, pastarnacul, iar ceapa se toaca marunt.
Se scoate burta dupa 3 ore de fiert si dupa ce s-a racorit, se taie ca niste taitei mai grosi, la fel si carnea de pe picior.
Se pune intr-o alta oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna cu carnea de pe picior, otet, pastarnac, morcovi si ceapa.
Se piseaza usturoiul, se adauga o lingurita de sare, galbenusurile, smantana si putina zeama racita din ciorba. Se adauga acest amestec peste ciorba de burta si se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Ciorba de burta cu galbenus si zarzavaturi se serveste cu smantana (si, dupa prferinta, cu ardei iute si usturoi)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post