Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o gr
Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o greutate pentru a tine burta in apa. Cand burta este fiarta dar totusi tare, se scoate si se pune sub apa rece intr-un strecurator. Zeama rezultata se pastreaza intr-un alt vas. Intr-o oala curata se pun 2 linguri de ulei si se rad cei 2 morcovi, se pun 4-5 ardei grasi taiati marunt si o capatina de usturoi taiat marunt. Se caleste amestecul amestecand tot timpul la foc potrivit. Se adauga putin piper, sare (sau vegeta) dupa gust. Cand morcovul sticleste, se pune cate un polonic din zeama rezultata la fierberea burtii. Se lasa la fiert la foc mic.
Intre timp se taie burta fasii aprox. de marimea si grosimea unei tigari. Cand calitura se omogenizeaza cu zeama se pune burta taiata. Se mai lasa 20 min la fiert tot la foc mic. Se ia de pe foc.
Intr-un castronel se pun 3 galbenusuri de ou si aprox. 300 g smantana si se amesteca pina cand se omogenizeaza. Dupa ce se raceste ciorba, la o temperatura suportabila (nici intr-un caz fierbinte), se amesteca smantana cu ciorba, dar punand ciorba in smantana nu invers, pina cand smantana se apropie de temperatura ciorbei. Amestecul obtinut se rastoarna in ciorba incet si amestecand in ciorba permanent. Se pune otet dupa gust si 3 capatini de usturoi pisat in prealabil. Se mai da un clocot. Se ia de pe foc si se presara o legatura de patrunjel taiata marunt.
Se serveste cu oliviera in care se pune otet , ulei, boia, sare si in canite smantana si usturoi pisat
Pofta buna sa aveti !