Ciorba de burta a' la francaise

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiun

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg rasol de vaca
  • 2 kg de burta
  • zarzavat de supa
  • o crenguta de cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare
  • 1 l vin alb
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul taiai in doua, apoi se pune restul zarzavatului taiat felii si parfumat cu o foaie de dafin si o crenguta de cimbru. Se acopera continutul oalei cu apa amestecata cu vin si se fierbe la foc mic doua ore. Se scoate capacul, se lasa sa se raceasca supa, dupa care se scoate burta. Se taie felii subtiri si la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol. Zarzavatul fiert nu se intrebuinteaza. Carnea se acopera cu supa in care a fiert, se acreste cu sos de mustar si se serveste fierbinte. Sosul de mustar se pregateste astfel: o lingura de mustar se freaca energic cu ou, uleiul adaugat treptat, apoi se subtiaza cu o lingura de otet. Ciorba de burta se potriveste de sare si se toarna peste supa care acopera burta si carnea fiarta.


Ciorba de burta se serveste calda cu smantana si ardei iute.

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica