Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si
Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si carnea de pe os sunt fierte. Se strecoara zeama, se clateste oala si se pun din nou la fiert in zeama, burta taiata felii lungi si sare dupa gust. Cat timp se fierbe ciorba de burta, se pune intr-un castron de ~3 kg smantana, galbenusurile si faina si se bat bine cu mixerul. Cand ciorba de burta fierbe se pune din compozitie cate un polonic in oala, se amesteca continuu. Ciorba de burta se lasa sa fiarba 5-10 min se pune mujdeiul si otet dupa gust.
Ciorba de burta se serveste cu smantana si mujdei.