Ciorba de burta

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta gata fiarta
  • 800g. smantana
  • 5 galbenusuri crude
  • 5 linguri faina alba
  • 1 os de vita (pt gust)
  • usturoi
  • otet
  • patrunjel verde
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • telina

Mod de preparare

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si carnea de pe os sunt fierte. Se strecoara zeama, se clateste oala si se pun din nou la fiert in zeama, burta taiata felii lungi si sare dupa gust. Cat timp se fierbe ciorba de burta, se pune intr-un castron de ~3 kg smantana, galbenusurile si faina si se bat bine cu mixerul. Cand ciorba de burta fierbe se pune din compozitie cate un polonic in oala, se amesteca continuu. Ciorba de burta se lasa sa fiarba 5-10 min se pune mujdeiul si otet dupa gust.


Ciorba de burta se serveste cu smantana si mujdei.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea