Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza. Singur
Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza.
Singura abatere de la reteta a fost asta cu patrunjelul, care nu da bine la culoare (apar mici bucatele de frunza verde, care la restaurant nu se accepta ), dar nu m-am putut abtine (combinatia asta e nemaipomenita).
Iau burta si o fierb (chiar daca scrie pe ea ca e prefiarta) cam o ora, dupa care arunc apa. Eu fac asa pentru ca procedeele de curatare a burtii sunt oarecum - nu vreau sa mai comentez cum sunt, asa ca schimb apa. Dupa o ora, tai o bucatica de burta si o gust sa vad daca s-a muiat. Daca da, trecem la etapa urmatoare, taiatul taiteilor. Se taie mai intai fasii cam de 3-4 cm latime, apoi taiteii cam de 0,5 cm. Desigur astea sunt orientative, fiecare face cum ii place.
Dupa ce am terminat, pun iar la fiert, de data asta pun si legumele si supa de oase, si le mai fierb pe toate la un loc cam o jumatate de ora. Spre sfarsit completez cu otet (ciorba de burta se acreste numai asa) si sare.
Intr-un castron pun galbenusurile, smantana, pasta de usturoi, hreanul.
Amestec totul si completez cu doua trei polonice de zeama din fiertura, in prealabil racite, sa nu se separe smantana. Dupa ce am amestecat bine, se toarna tot amestecul in oala mare cu ciorba, se mai potriveste dupa gust cu putin mujdei, otet, hrean, sare. Daca e si pentru musafiri, e bine sa fie cu mai putin adaos, urmand ca fiecare sa o potriveasca in farfurie cum ii place. Dupa cum arata in oala, cred ca e gata.