Ciorba cu salata verde

Ciorba cu salata verde este o ciorba de legume usoara, cu gust acrisor de iaurt, ce se prepara foarte usor. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza sub jet de apa rece si se taie fasii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • salata verde - 1 kg
  • ceapa - 150 g
  • costita afumata - 100 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 70 ml
  • otet - 30 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciorba cu salata verde este o ciorba de legume delicioasa. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza sub jet de apa rece si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Ceapa se fierbe in 2 l de apa cu sare. Cand ceapa este aproape fiarta se adauga salata inabusita in 50 ml ulei si 50 ml apa si costita inabusita separat in 25 ml apa. Din smantana sau iaurt amestecate cu galbenusurile de ou se prepara o compozitie care se adauga la ciorba. Se continua fierberea cca 10 minute. Separat, se bat albusurile; se prepara o omleta, care se taie bucati si se pune in ciorba, impreuna cu otetul. Se mai fierbe cca 5 minute.

 


Ciorba cu salata verde se serveste fierbinte.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara

Retete de suflet Recunoasteti sincer de cand nu ati mai mancat...eu nici nu imi mai aduc aminte cand am mancat ultima oara,...

Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce