Ciorba cu praz

O ciorba cu praz este excelenta pentru zilele reci de toamna si iarna si ne incalzeste nu numai organismul, ci si sufletul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l de supă de oase sau 1
  • 5 l apă
  • 600 gr praz
  • 100 gr ceapă
  • 50 gr ţelină rădăcină
  • 100 gr morcovi ­
  • 50 gr ardei gras ­
  • 50 ml ulei
  • 50 g orez
  • 50 gr pastă de tomate ­
  • 1 l borş ­
  • 1 legătură leuştean verde ­
  • sare după gust

Mod de preparare

Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ceapa, ţelina rădăcină şi morcovii, se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Leuşteanul verde se spală şi se taie mărunt. Orezul se alege de impurităţi şi se spală.

Morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ceapa se înăbuşe în ulei apoi se adaugă supa de oase (sau apa). Se pune orezul şi se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte se adaugã borşul fiert şi spumat, bulionul diluat în 50 g apă şi se mai fierb 5­-7 minute. Se pune sare după gust şi se presarã leuştean verde.


Ciorba cu praz se serveşte fierbinte, impreuna cu ardei iute sau dreasă cu o lingură de smântână.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors