Ciorba cu perisoare de peste

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700-800 g peste
  • 1-2 ardei grasi
  • morcov
  • patrunjel
  • telina (toate 200 g)
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • 50 g franzela
  • 1 ou
  • 25 g faina
  • bors
  • leustean
  • sare

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele, fara oase prea multe, se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura, se adauga o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina, un virf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita udata in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina, i se da o forma rotunda in lingurita si i se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata, se fierb la foc mic circa 15 min. Ciorba nu se drege.
Pentru aroma, se pune leustean

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala