Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
1. Într-o oala se pune carnea de porc la fiert cu putina sare și se spumeaza constant pana ce apa rămâne limpede.
2. Într-o alta oala separat, în cea în care pregătiti ciorba, puneți o lingura de ulei, în care veți adaugă împreună cu putina apa, ceapa taiata mărunt, morcovul dat pe răzătoare, albitura și țelina tăiate mărunt.
3. Când legumele s-au inmuiat, adăugați și orezul și între timp tăiați mărunt ardeiul kapia și ardeiul gras.
4. Adăugați apa, în funcție de Cata ciorba vreți sa faceți, apoi curățați cartofii tăiați-i cuburi și lăsați-i la fiert.
5. Dacă s-a fiert carnea, o scoateți pe un tocător și o tăiați fâșii și apoi o adăugați în ciorba, lăsând ciorba sa fiarbă la foc mic minim 30 de minute. Ciorba pregătită la foc mic, în general toate mâncărurile pregătite la foc mic, sunt mult mai gustoase.
* orezul este opțional, multe gospodine dacă folosesc orez, nu mai folosesc cartof în ciorba. Însă noua ne place aceasta combinație
6. După cele 30 de minute adăugați sarea sau delikatul și după alte 10 minute adăugați și 2-3 linguri de bulion.
7. Lăsați la fiert preț de câteva minute, la final adăugați borșul și bateți un ou foarte bine cu putina sare, iar după 5 minute adăugați și oul ușor în ciorba formând astfel "zdrențe" de ou.
8. După 5 minute stingeți focul și tăiați mărunt pătrunjel proaspăt pe care îl presărați în ciorba. Dacă aveți leuștean gustul este și mai deosebit.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce