Ciorba ca la Radauti

Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o gaina (mai in etate)
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 legaturi marar
  • 1 morcov
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar (sau ardei gras)
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 50 ml ulei (sau grasime de la gaina)
  • 6 oua
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora „sa-si dea duhul“. Intre timp, se caleste ceapa in untura (sau in ulei) timp de 2 minute. Peste ceapa usor rumenita, se pun morcovul, gogosarul, mararul, patrunjelul - toate tocate. Se adauga, mai apoi, si boiaua si se trage totul 3-4 minute la tigaie.

Se stinge cu 1/4 cana de apa, se pune capacul si se inabusa inca trei minute. Se acreste cu bors.


Legumele sotate se vor pune in supa in care a fiert gaina. Mare atentie, caci trebuie adaugate numai dupa ce supa s-a mai racit.
Dupa aceasta, se freaca galbenusurile cu smantana si se adauga putin cate putin in oala, amestecand continuu. Se pune din nou oala pe foc si se da ciorba in clocot 10 minute.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors