Ciorba banateana

Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de o

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui sau 1 kg carne vitel
  • sau miel
  • 1 morcov
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • 8-10 boabe piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri orez
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smintina
  • zeama de lamiie
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba. Se face separat un rintas dintr-o lingura grasime si o lingura faina; cind rintasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pina se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in oala cu ciorba si se lasa sa mai fiarba putin. Cind este gata se lasa putin sa se raceasca, apoi se drege cu cele doua galbenusuri si cele 2 linguri de smintina. Se pune de asemenea zeama de lamiie dupa gust si patrunjelul verde tocat
Se serveste fierbinte

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor