CIORBA ARDELENEASCA CU LOBODA

Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege impurit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Loboda 1.500kg
  • ceapa 0.200kg
  • morcovi 0.100kg
  • telina radacina 0.100kg
  • ceapa verde 0.200kg
  • tarhon verde 0.050kg
  • ulei 0.100kg
  • iaurt 0.400kg sau smantana 0.200kg
  • oua (3 galbenusuri) 0.075kg
  • patrunjel verde 0.050kg
  • orez 0.100kg
  • faina 0.050kg
  • otet 0.050l
  • supa de oase 2.000kg
  • sare 0.040kg

Mod de preparare

Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege impuritati, se spala si se fierbe. Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Ceapa verde si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva. Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, ceapa si telina inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga ceapa verde, orez si loboda. Dupa 10 minute de fierbere, se adauga otet si compozitia formata din faina, galbenusuri si smantana sau iaurt, impreuna cu tarhon si sare si se fierb circa 10 minute.
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea