Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe legume.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat de porc (400500 g)
  • 1 ceapa mare
  • 2 cartofi
  • 1 bucata mica telina
  • 2 buc morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceasca orez
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
  • 23 galbenusuri de ou
  • otet de mere (suc de lamaie)
  • 23 linguri ulei
  • sare, piper
  • 34 l apa

Mod de preparare

Ceapa, cartofii, telina, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras, se curata, se spala si se taie in cuburi mici.
Orezul se spala si se lasa acoperit cu apa pana in momentul folosirii.
Se curata carnea de pe ciolan si se taie in bucati mai mici.
Intr-o oala se incinge uleiul si se pun la calit legumele si afumatura, timp de 8-10 minute, amestecand constant pentru a nu se lipi de fundul oalei.
Cand legumele s-au inmuiat putin si incepe sa se topeasca grasimea din afumatura, se adauga apa fierbinte si putina sare.
(Pentru ca ciorbica sa aiba un gust si mai bun, se pune la fiert si osul ramas, iar la final acesta se indeparteaza.)
Se lasa totul sa fiarba 10-15 minute, se adauga orezul scurs de apa si se continua fierberea pentru inca 15-20 minute.
In acest timp se prepara sosul de smantana:
Intr-un bol incapator se bat bine galbenusurile cu smantana, sare, piper, otet sau suc de lamaie, tarhon in otet, dupa gust.
Cand toate ingredientele sunt gatite, ciorbica se drege cu sosul de smantana, se mai lasa sa dea un clocot, se opreste focul si se presara patrunjelul verde tocat marunt.


Ciorba ardeleneasca se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute murat, smantana si otet, pentru ca fiecare sa isi asezoneze porția dupa gust.

Cele doua functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
-Tehnologia cu incalzire 3D. Caldura actioneaza uniform si nu e nevoie sa amesteci in mancare.
- Cele 12 programe diferite de gatire care pot indeplini toate poftele familiei.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce