Ciorba a la grec

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic, cu oala

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vaca
  • 1 l apa rece
  • zarzavat de supa
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 cana de smintina
  • 1 lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic, cu oala acoperita, pina cind carnea se inmoaie bine.

Atunci se pune zarzavat de supa curatat si spalat si se lasa sa fiarba in continuare. Cind zarzavatul a fiert, se scoate si se lasa pe farfurie ca sa se foloseasca ca garnitura la un fel de mincare.

In supa se pune orezul fiert separat, se acreste cu zeama de la o lamiie, se da in clocot si se potriveste de sare.

Se drege cu o cana de smintina batuta impreuna cu un ou crud.

Se serveste fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de legume

Ciorba de varza dulce cu iaurt

Ciorba de perisoare a la grec

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors