Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ½ telina
  • 1 pastarnac
  • 400 g rosii in bulion
  • 200 ml bors
  • sare
  • verdeata proaspata: patrunjel, leustean
  • Pentru taietei:
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingura de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Mai intai portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece.

Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt.

Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba.

Lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este fiarta si pregateste intre timp taieteii.

Bate ouale cu sare si ulei, apoi adauga faina.

Framanta aluatul pana devine elastic, presara faina pe masa si intinde o foaie subtire de tot.

Pune putina faina peste foaia de taietei, apoi ruleaz-o si taie taietei subtiri cu un cutit bine ascutit.

Lasa taieteii deoparte si adauga rosiile in ciorba, apoi mai lasa sa dea cateva clocote.

Pune borsul si cand incepe sa fiarba din nou adauga taieteii

Ciorba de pui este gata, nu imi mai ramane decat sa ii presar leusteanul tocat deasupra.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor