Bors rusesc cu dafin

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarn

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. sfecla rosie
  • 1 buc. telina
  • 2 buc. praz
  • 3 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2 buc. varza
  • 3 linguri untura
  • o lingura faina
  • 3 linguri bulion
  • o foaie dafin
  • 250 gr. carne de vaca
  • marar
  • sare
  • 1 pahar smintina

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala. Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce carnea este moale.
Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Din motive ploioase care m-au bagat in casa si nu m-au lasat sa-mi termin treaba, mi-am facut de treaba prin bucatarie si...

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide