Borsul de sfecla rosie este o reteta simbol pentru Polonia si poate fi gatit in doua feluri: cu legume sau pe baza de carne de vita.
1. Sfecla rosie se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pune intr-o oala mare alaturi de os, bors si frunzele de dafin si se lasa sa fiarba pentru 20-30 de minute.
2. Intre timp se toaca si restul radacinoaselor, se adauga si ele in supa, la fel ca si restul ingredientelor. Se mai adauga bors daca e necesar, ca sa acopere toate legumele, si se lasa sa fiarba la foc mic pentru inca 30 de minute.
3. Se scoate osul din supa si se toaca marunt carnea de pe el, dupa care se adauga din nou la supa (carnea).
4. daca doresti un bors cremos poti sa folosesti blenderul vertical pana obtii consistenta dorita, unora le place insa sa simta bucati de carne si legume. Gusta borsul si condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Poti sa mai adaugi si otet.
Lasa borsul sa se odihneasca peste noapte, aromele se vor imbina in ceva delicios!
Borsul polonez de sfecla rosie se serveste cu o lingura de smantana deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post