Bors polonez

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 500 g
  • costita afumata - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • sfecla rosie - 150 g
  • varza alba - 150 g
  • cartofi - 150 g
  • morcovi - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei 30 - ml
  • foi de dafin - 23 frunze
  • otet - 20 ml
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea de pui se fierbe in 2 l de apa si se spumeaza. Se adauga sfecla, varza, morcovi, ceapa, cartofi, cuburile MAGGI, foi de dafin si piper. Cand carnea si legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate. Costita se inabusa in ulei cu otet. Se adauga bors si se mai fierbe cca 5 minute.

Borsul polonez se serveste fierbinte, cu patrunjel deasupra.

 


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors