Bors "Padis"

In apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul taiat cubulete. Peste aproxim

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. ciuperci proaspete
  • o legatura zarzavaturi
  • 1
  • 5 l. lapte
  • 400 gr. smintina
  • 1/2 l apa
  • 2 oua
  • sare
  • piper boabe
  • o frunza dafin
  • 2 fire cimbru
  • 10-12 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 gogosar
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

In apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si taiate felii, ardeiul iute intreg si gogosarul taiat cubulete. Peste aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele; se fierbe in continuare la foc mic inca 30 minute. Ouale batute cu smintina si borsul se adauga cind se ia de pe foc.
Borsul se serveste cu ardei iute si, optional, cu smintina frecata cu galbenus de ou

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala