Bors moldovenesc cu fasole boabe

Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se adauga o ceapa tocata marunt,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l bors
  • 2 l apa
  • 2 cepe
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 crenguta cimbru
  • 250 ml ulei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se adauga o ceapa tocata marunt, o legatura de patrunjel, una de leustean, o crenguta de cimbru si se lasa la fiert 30 de minute. Se adauga 1 l de bors, sare si piper dupa gust, apoi ardeii tocati marunt. Separat se caleste uleiul cu pasta de tomate. Se toarna totul in vasul cu fasolea si se mai lasa 10 minute sa fiarba.


Se serveste cu ardei iute.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana Tocanita de pui Supa de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors