Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se pune la fiert in apa rece

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mic
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 100 g taitei
  • 1 pahar de smintina
  • 1 ceasca de sos de rosii
  • 1 l bors
  • leustean

Mod de preparare

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere.

Se spumuieste cind da in clocot, apoi se adauga zarzavatul de supa taiat fideluta si ceapa tocata marunt. Cind zarzavatul a fiert, se sareaza dupa gust si se acreste cu bors fiert separat.

Se adauga sosul de rosii, leusteanul tocat si taiteii fierti si scursi. Se fierbe totul inca zece minute, dupa care se ia oala de pe foc.

Borsul se drege dupa un sfert de ora, cu smintina si ou batute cu bors fierbinte.
Se serveste cald, cu ardei iute alaturi.

Alte retete

recomandate:

Supa de linte

Ciorba de fasole verde

Ciorba de carne de porc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors