Bors de vitel

Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in apa rece cu putina sare.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Picioare de vitel (rasol cu maduva)
  • 1 l bors
  • 2 oua
  • 1 kg cartofi noi
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 legaturi de leustean
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in apa rece cu putina sare. Se inlatura spuma ori de cate ori e necesar, iar atunci cand nu se mai formeaza, se adauga cartofii, curatati de coaja si, daca e cazul, taiati in bucatele de marimea unei nuci. Atunci cand fierberea e aproape gata, se pune ceapa, taiata in bucati de doi-trei centimetri, inclusiv frunzele, apoi se toarna si borsul, care intre timp a fost fiert in alta oala si strecurat printr-un tifon dublu. Dupa ce da in clocot, se mai lasa doua minute, apoi se drege cu ouale batute si subtiate cu doua linguri de zeama, se presara sare si piper dupa gust si, cand se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors