Bors de urzici

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 1/2 l bors
  • 1 buc. ceapa mica
  • 2 lingurite orez
  • un virf de cutit de boia
  • 2 linguri ulei sau unt
  • 1/2 lingurita faina
  • sare
  • 1 ou
  • 2 farfurii adinci de frunze de urzici
  • verdeata

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai marunt. Se lasa sa fiarba incet acoperit, pina ce orezul este aproape gata. Se adauga borsul clocotit lasind sa mai dea citeva clocote. La urma se adauga verdeata tocata. Se drege cu ou batut.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea