Bors de sfecla

Sfecla rosie se curata, se taie fidea si se pune la fiert in apa rece cu sare, sa nu-si piarda culoarea, si ceapa tocata. Se fierb la foc iute. Cand

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 buc. sfecla de marime mijlocie
  • 1 buc. ceapa
  • 1 lingura faina
  • patrunjel si leustean verde
  • 1/2 l bors
  • 20 gr. smantana
  • sare

Mod de preparare

Sfecla rosie se curata, se taie fidea si se pune la fiert in apa rece cu sare, sa nu-si piarda culoarea, si ceapa tocata. Se fierb la foc iute. Cand sunt fierte, se adauga o lingura de faina desfacuta in putina apa rece, iar dupa cateva minute borsul clocotit separat, patrunjelul si leusteanul tocate. Se lasa sa dea 2-3 clocote.


Se serveste cu cate o lingura de smantana pentru fiecare farfurie.

Alte retete de bors recomandate:

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor