Bors de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere. Cind da in clocot se spumuieste, dupa care se alege fasol

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mic
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 l bors
  • 1 pahar de smintina
  • sare
  • leustean tocat
  • 2 rosii decojite
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere.

Cind da in clocot se spumuieste, dupa care se alege fasolea de codite si virfuri, se rupe bucati de 2-3 cm, se taie fideluta pe lungul pastaii, se spala in apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu carnea.

Cind fasolea s-a inmuiat se pune la fiert o ceapa tocata marunt, se adauga sare si se lasa sa fiarba douazeci de minute, apoi se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri.

Se acreste cu bors fiert si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat si se drege cu smintina batuta cu bors fierbinte.
Se serveste cald, cu ardei iute alaturi.

Alte retete culinare

recomandate:

Ciorba de salata ca la Brasov

Ciorba taraneasca

Ciorba radauteana

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

Am văzut acest gen de gogoși aerate, umplute cu cremă caramel, cu ceva timp în urmă, la Vlădutz, bucătarul de la...

Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce