Bors de praz

Borsul de praz se prepara usor si rapid, avand nevoie doar de cateva ingrediente folosite des in bucatarie: praz, orez, rosii, ceapa, ulei si bors.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr praz
  • 50 gr masline
  • 100 gr ceapa
  • 150 gr ulei
  • 150 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 gr morcovi
  • 200 gr rosii
  • 1 l bors
  • 2 l apa
  • 1 legatura leustean

Mod de preparare

Bors de praz se prepara astfel:  zarzavaturile se curata, apoi se taie marunt si se pun in apa cu sare, la fiert. Se adauga prazul curatat, taiat in bucati mici si calit in prealabil, dupa ce legumele s-au inmuiat bine. Se adauga orezul, apoi rosiile feliate, borsul fiert separate, verdeata tocata marunt si sare dupa gust. Se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se ia de pe foc.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

Supa de rosii

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere