Bors de dovlecei cu smantana

Bors de dovlecei cu smantana este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta reteta de bors va trebuie 800 g dovlecei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 800 g dovlecei
  • 200 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g radacina patrunjel
  • 60 g orez
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • l legatura marar
  • l legatura patrunjel
  • 25-35 g bors cu leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bors de dovlecei cu smantana este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta reteta de bors ceapa, dovleceii, morcovii, radacina de patrunjel se curata, se spala si se toaca cubulete. Mararul si patrunjelul se toaca fin, iar orezul se spala. Ouale se bat pana se omogenizeaza.


Ceapa, morcovii si radacina de patrunjel se fierb in 4 litri de apa rece cu sare. Cand sunt fierte se adauga dovleceii si orezul. Dupa ce a fiert orezul se adauga borsul si verdeata. Se da focul pe mic si se amesteca in oala pentru a forma un vartej, apoi se adauga ouale batute.

Se lasa pe foc 10 minute,se opreste si se lasa sa se odihneasca putin. Se amesteca smantana cu putina ciorba si se rastoarna in oala. Se potriveste de sare si piper si se serveste cald.


Borsul de dovlecei cu smantana se serveste cald, eventual cu paine proaspata si verdeata.
Sursa acestei retete este blogul culinar 3sisterscooking.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors