Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fie
Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga cartofii, taiati in cubulete (curatati si spalati in prealabil) si se lasa sa fiarba la foc pand cartofii sunt aproape fierti, se adauga borsul (fiert separat si spumat), uleiul, rosiile, curatate de coaja, sare dupa gust. Se lasa sa mai dea cateva clocote se pune leusteanul si patrunjelul tocat .Facultativ se poate drege cu 1 ou batut care se adauga in oala dupa ce s-a oprit din clocotit.
Se serveste calda, se poate adauga smantana.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post