Bors de cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 6 fire de ceapa verde
  • 6 fire de usturoi verde
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • 1 l de bors
  • leustean tocat fin
  • 1 ou
  • cimbru
  • 1 ceasca de smantana

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru de apa calda. Se adauga orezul ales si spalat o data cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se acreste totul cu bors fiert si spumuit, se sareaza, se adauga leusteanul si se lasa sa mai fiarba cinci minute.

Borsul se drege cu ou batut cu smantana. Dupa gust, se poate parfuma cu o crenguta de cimbru pusa in supa o data cu borsul.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de pui cu taitei

Supa mazare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors