Bors cu slanina si varza

Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma continuind fierberea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 500 gr. carne cu os
  • 100 gr. slanina
  • 1 buc. morcov mic
  • 1 buc. patrunjel
  • 1 buc. telina mica
  • 1 buc. ceapa
  • 1/4 varza mica
  • 1 buc. sfecla potrivita
  • 3 buc. cartofi
  • 10-15 pastai fasole
  • 1 buc. ardei gras
  • 5-6 buc. rosii
  • 150 gr. unt
  • 100 gr. smintina
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean

Mod de preparare

Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma continuind fierberea la foc moale, cu vasul acoperit. Separat, se curata si se spala zarzavaturile. Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea care fierbe. Se pun apoi fasolea, morcovul, patrunjelul, telina si sfecla taiate fideluta sau date pe razatoare. Cind carnea si zarzavaturile sint aproape fierte se adauga varza taiata felii si cartofii curatati si taiati cuburi. Separat, se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga cind zarzavaturile sint fierte. Intr-o tigaie se prajeste putin slaninuta taiata felii subtiri si cind este gata se toarna in oala cu ciorba. Borsul se fierbe separat, se strecoara si apoi se toarna in oala. Se potriveste de sare si se mai da un clocot. Se trage oala deoparte si se presara leusteanul tocat. Din sfecla rosie rasa se opreste putin, se presara cu sare si se stropeste cu otet. Inainte de a se servi, se strecoara sfecla si cu zeama obtinuta se coloreaza borsul. Se drege borsul cu galbenus de ou si smintina si se presara patrunjel verde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide