Bors cu sfecla si carne de vita

Pentru bors cu sfecla si carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Sfecla se curata de coaja si se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • sfecla rosie - 600 g
  • ceapa - 125 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • ulei - 30 ml
  • iaurt - 100 g
  • bors - 750 ml
  • sare dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru bors cu sfecla si carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Sfecla se curata de coaja si se spala; 400 g se taie fasii inguste, iar 200 g se rade fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie in fasii foarte inguste. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea se fierbe in cca 1,5 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa, morcovii, telina, cuburile MAGGI si se continua fierberea. Separat, se inabusa in ulei sfecla taiata fasii inguste, care apoi se adauga peste legume si carne. Din sfecla rasa se extrage sucul. Dupa ce carnea si legumele au fiert, se adauga borsul. Se continua fierberea cca 5 minute.

Borsul cu sfecla si carne de vita se serveste fierbinte, cu iaurt si 2-3 picaturi de suc de sfecla deasupra.


Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce