Bors cu perisoare

Borsul de perisoare este o mancare satioasa si gustoasa, preferata de toti mici si mari.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un os de vită
  • 2 litri de apă
  • 1 litru de borş din tărîţe de grâu
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata)
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou + 1 glabenus
  • sare
  • piper
  • 2 roşii
  • pătrunjel verde
  • smântână

Mod de preparare

Alegeti un os de rasol cu maduva si puneti-l la fiert in 2 litri de apa. Periodic indepartati spuma.

Curatati legumele, spalati-le foarte bine, tocati-le, si dupa o ora de fierbere a osului adaugati legumele tocate. Dati carnea macra prin masina de tocat, adaugati orezul fiert pe jumatate, ceapa tocata sau rasa, oul, sare si patrunjel verde. Omogenizati bine compozitia si faceti perisoare mici, pe care le fierbeti in supa din care osul a fost scos.

Acriti cu borsul fiert separat, dregeti cu smântâna, in care ati pus un galbenus crud, puneti verdeturi si acoperiti vasul.


Puteti servi cu verdeata proaspata, pusa deasupra si-sau ardei iute.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce