Bors ardelenesc cu fasole boabe

Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 200 g/100 g
  • fasole boabe - 250 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • ardei gras - 100 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 750 ml
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • cimbru - 1 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • ulei - 50 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru borsul ardelenesc cu fasole boabe fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore si se pune la fiert. Dupa 10-15 minute de fierbere apa se schimba cu o alta fierbinte; se continua fierberea. Morcovii, ceapa, telina si ardeiul se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara. Cand fasolea este fiarta pe jumatate, se

adauga morcovi, telina si ceapa inabusita in ulei, ardei, cimbru si foi de dafin. Spre sfarsitul fierberii se adauga rosii, sare si se continua fierberea inca 10 minute. Se adauga borsul, leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se mai fierb 5 minute.

Borsul ardelenesc cu fasole boabe se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors