Sos picant din rosii

Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune intr-un vas mare si se da i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de rosii
  • 500 g zahar
  • 1 pahar de otet
  • sare
  • 1 lingurita de boia dulce de ardei
  • piper boabe
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune intr-un vas mare si se da in clocot, cu o ceasca de ulei si o lingura de sare.

Separat se amesteca boiaua de ardei cu zaharul, un pahar de otet, piper boabe si o crenguta de cimbru. Se pun toate in sucul de rosii si se continua fierberea jumatate de ora. Sosul obtinut, gustos si picant, se pune cald in sticle si se leaga cu celofan. Sticlele se pastreaza peste iarna la loc uscat.
Se serveste langa friptura de pasare sau langa omlete.

Alte retete sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Dressing salata

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors