Sos caramel sau sos de zahar ars

Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba, ca zaharul sa se topeas

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura zahar
  • 1/2 ceasca apa

Mod de preparare

Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba, ca zaharul sa se topeasca. Se intrebuinteaza pentru colorat diferite sosuri de mincari, la care nu se pune sos de rosii, sau pentru dat gust la anumite salate(sfecla), budinci, crème. La prepararea acestui sos, zaharul nu trebuie sa se arda, deoarece atit gustul cit si culoarea nu mai sunt bune.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors