Tzaziki

Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste tot. Pentru a ieși "ca la carte", secretul stă în iaurtul folosit. Cu cât mai gras, cu atât mai bine. Ma gândesc ca smântâna noastră ar fi bună dar nu pot garanta. Dacă încearcă cineva cu smântână să ne spună și noua :)

Portii
4
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente necesare
  • 300 gr iaurt grecesc (trebuie să fie un iaurt foarte gras)
  • 2 castraveți (1 castravete pentru fiecare 150 de gr de iaurt)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Jumatate de linguriță de oțet
  • 4 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

1. Pisam cățeii de usturoi (sau îi dăm pe răzătoarea mică)

2. Curățăm castraveții de coajă și îi dăm pe răzătoarea mare)

3. Punem puțină sare peste castraveți și începem sa îi stoarcem. Noi am ras castraveții într-o strecurătoare deasă și i-am stors tot acolo. Trebuie storși bine altfel salata va ieși apoasă.

4. Într-un bol punem iaurtul, castraveții storși, uleiul de măsline, oțetul și usturoiul pisat.

5. Amestecăm bine, mai adaugam sare, daca este cazul și puțin piper.

Opțional puteți pune puțin mărar tocat, dar foarte, foarte puțin :)

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors