Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.
Apoi incepem sa punem uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroasa, se poate pune si cite o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
Daca se intimpla ca maioneaza sa se taie, punem un galbenus de ou in alt castron, incepem sa-l amestecam cu o lingura de lemn si apoi, cu o lingurita, punem putin cite putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.
Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna este bine ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare.
Daca maioneza este reusita dar prea groasa se poate subtia cu putina apa.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Spuma de capsuni
Prajitura cu piscoturi si crema de cocos
Crema de iaurt
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post