Sos maioneza

Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 g ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Abia atunci se pune ulei picatura cu picatura. Se freaca mereu, punind din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.

Daca se taie, se pune un galbenus intr-un alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn, punem cu o lingurita cate putin din maioneza taiata pana se amesteca toata. Maioneza se taie din cauza uleiului prea rece. E bine sa fie incalzit putin inainte de folosire.

Daca maioneza e prea groasa dupa ce am terminar, se subtiaza cu o lingurita de apa.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors