Sos maioneza

Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 g ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Abia atunci se pune ulei picatura cu picatura. Se freaca mereu, punind din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.

Daca se taie, se pune un galbenus intr-un alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn, punem cu o lingurita cate putin din maioneza taiata pana se amesteca toata. Maioneza se taie din cauza uleiului prea rece. E bine sa fie incalzit putin inainte de folosire.

Daca maioneza e prea groasa dupa ce am terminar, se subtiaza cu o lingurita de apa.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala