Sos de carne tocata

Sosul de carne tocata este o garnitura excelenta in special pentru spaghete, dar poate fi folosit si la un soufle de cartofi, de exemplu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri ulei (de preferat de masline)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 250 g carne tocata mixta
  • 1 ceapa taiata in cuburi
  • 1 morcov taiat in cuburi
  • 1 ceapa (sau praz) taiata in rondele
  • 1 lingura verdeturi taiate marunt
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cutie de conserva de rosii decojite
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita amidon (sau faina)

Mod de preparare

Mod de preparare:
1. Se incinge uleiul, se prajesc bine usturoiul si carnea tocata. Se adauga legumele si se prajesc impreuna cu usturoiul si cu carnea. Se toarna pasta de tomate si rosiile in compozitie. Se fierbe 15-20 de minute.
2.Se adauga condimentele, se amesteca amidonul (sau faina) cu putina apa si se adauga la sos. Se lasa sa se ingroase.


Sosul de carne tocata se serveste impreuna cu spaghete sau cartofi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors