Sos Amatriciana cu paste

Sosul Amatriciana este o reteta de sos perfect pentru diferite tipuri de paste. Este foarte aromat, iar finalul cu ou maruntit amestecat cu parmezat este un adevarat deliciu.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe decojite
  • 2 catei de usturoi
  • 200g bacon
  • 6 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 conserva de rosii
  • sare si piper
  • 500g paste
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • 2 oua fierte tari
  • 1/2 ceasca parmezan ras

Mod de preparare

Taiati ceapa in jumatate, apoi in felii. Tocati marunt usturoiul si bacon-ul in fasii subtiri. Indepartati coditele rosiilor si puneti-le in apa clocotita. Scoateti-le si clatiti-le in apa foarte rece. Decojiti-le, taiati-le in patru, scoateti semintele si apoi taiati-le fasii.

Lasati ceapa, usturoiul si sunca sa se prajeasca in uleiul de masline pana se rumenesc, dupa care adaugati rosiile din conserva. Fierbeti inabusit la foc mic timp de 15 minute, apoi adaugati si feliile de rosii si condimentati cu sare.

Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe pachet. Strecurati-le dar pastrati o parte din apa.

Amestecati pastele cu sosul de ceapa, adaugati cateva linguri din apa in care au fiert, si finalizati adaugand patrunjelul tocat.


Serviti pastele cu sos amatriciana pe un platou si presarati deasupra ouale maruntite amestecate cu parmezanul.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors