Pesto alla genovese

Pesto alla genovese este o reteta de sos numai bun pentru spaghete. Este delicios si aromat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * busuioc proaspat (cam cat incape intr-o cana; am si cantarit
  • am avut 40 g de frunze)
  • * 50 g nuca macinata (nu am avut seminte de pin
  • dar conform retetei din care m-am inspirat
  • se poate si cu nuci)
  • * vreo 5-6 linguri cascaval ras
  • * 90 ml ulei
  • * 3 catei de usturoi
  • * putina sare grunjoasa

Mod de preparare

Am mixat cu ajutorul mixerului stick nuca macinata cu usturoiul.
Apoi am adaugat frunzele de busuioc si sarea si am mixat pana cand s-au zdrobit frunzele.
Dupa aceea am adaugat cascavalul ras si am mixat din nou pana la omogenizare.
Apoi am inceput sa adaug uleiul mixand in continuare, panca cand s-au incorporat 90 ml de ulei.
Am pus pesto intr-un borcanel de 180 g si mi-au mai ramas vreo 2-3 linguri in plus. Cantitatea ramasa am mancat-o la cina pe paine, cu rosii. (era fain cu paine prajita dar pe caldura asta n-am vurt sa fac caldura si mai mare cu prajitorul)

Tre sa spun ca a iesti foarte buna. Sincer nu ma asteptam. Ma si miram ce gust poate sa aibe combinatia dintre nuca, usturoi, busuioc, cascaval!?!?! Dar e surpinzator de buna. Abia astept sa mananc cu paste.


Pesto este delicios pe paste sau pe paine prajita.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors