Sos de tarhon si ceapa verde

Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa si 1 lingurita de mustar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • maioneza
  • tarhon
  • ceapa verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa si 1 lingurita de mustar.

Se freaca bine galbenusurile crude, pina se amesteca complet cu mustarul si putina zeama de lamiie. Se adauga uleiul treptat, putin cite putin, apoi in cantitate mai mare si cind s-a turnat jumatate din cantitatea de ulei, se adauga restul de zeama de lamiie tot cite putin, pina se termina toata cantitatea de ulei si lamiie. La acest sos, maioneza se adauga putin tarhon, patrunjel verde si ceapa verde, toate taiate marunt. Se adauga sare dupa gust.


Se serveste pe linga pestele rasol.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors