Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa si 1 lingurita de mustar.
Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa si 1 lingurita de mustar.
Se freaca bine galbenusurile crude, pina se amesteca complet cu mustarul si putina zeama de lamiie. Se adauga uleiul treptat, putin cite putin, apoi in cantitate mai mare si cind s-a turnat jumatate din cantitatea de ulei, se adauga restul de zeama de lamiie tot cite putin, pina se termina toata cantitatea de ulei si lamiie. La acest sos, maioneza se adauga putin tarhon, patrunjel verde si ceapa verde, toate taiate marunt. Se adauga sare dupa gust.
Se serveste pe linga pestele rasol.
Tie iti plac tartele? Eu le ador pur si simplu! Niciodata nu te plictisesti, poti incerca de fiecare data alta combinatie de...
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra