Sos de soc

Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg boabe de soc
  • 300 g miere/ litru

Mod de preparare

Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printre dintii unei furculite.

Apoi mai spalam o data, petru ca boabele necoapte si bucatile de ciorchine sa vina la suprafata apei.

Dupa indepartarea acestora, boabele coapte le pasam printr-un pasator de rosii. Concentratul de suc, il indesim in raport cu volumul initial, de mai sus, obtinand cca. o cincime.

Dupa ce, dintre toate sosurile, materiile prime din soc sunt cele mai subtiri, in orice caz, este nevoie sa se foloseasca ceva intaritor de jeleu, pentru ca sa poata fi evitat timpul indelungat de indesire.

Compozitia de consistenta unei smantani, se indulgeste cu 300 g de miere/litru. De samburii neplacuti ai boabelor de soc putem sa scapam doar daca sacrificam si coaja.

De aceea, din soc se poate prepara doar sos, nu si gem. Insa acest sos cu gust deosebit este foarte gustos, si se bucura de o atentie tot mai mare , mai ales ca umplutura pentru clatite.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors