Sos romanesc din legume

Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare, piper si se fierbe ameste

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 jumatate telina
  • 1 jumatate morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare, piper si se fierbe amestecul in cuptor pana scade vinul, dar nu de tot, sa ramana un sos bun.
Acest sos se poate turna peste carnea pentru friptura, chiar de la inceput, inainte de a se pune la cuptor. Este un sos foarte bun pentru fripturi, rasol etc.

Alte retete:

Tocanita de pui

Conopida la cuptor

Zacusca de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors