Sos de usturoi si cartofi

Sosul de usturoi si cartof se serveste ca garnitura la friptura de miel, vitel sau pasare si la carne rasol. Se zdrobeste usturoiul, apoi cartoful, se adauga galbenusurile.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml ulei de masline
  • ½ de lingura de zeama de lamaie
  • 1 cartof fiert in coaja
  • sare
  • piper
  • verdeata pentru decor

Mod de preparare

Pentru sosul de usturoi si cartofi se zdrobeste usturoiul, apoi cartoful cald fara coaja, dupa care se adauga galbenusurile, sare, piper, zeama de lamaie si uleiul ca la o maioneza pana devine consistent.


Sosul de usturoi si cartofi se serveste ca garnitura la friptura de miel, vitel sau pasare si la carne rasol.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors