Sos cu legume pentru friptura

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile din bulion se curata de pie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mare (sau doua mijlocii) taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 ardei gras (rosu si galben
  • pentru cromatica)
  • rosii in bulion
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile din bulion se curata de pielita si se maruntesc. Daca este vara, e de preferat sa se foloseasca rosii de gradina (4-5), oparite, despielitate si tocate marunt.

In 2-3 linguri de ulei de masline, se calesc ceapa si usturoiul mediu (translucid), se adauga ardeiul si se lasa pana cand se inmoaie ardeiul. Se adauga rosiile, se potriveste de sare, piper, oregano dupa gust si se lasa la foc mic pana scade si devine ca un sos gros.

Pentru amatorii de picanterii, se poate folosi si un ardei mic iute taiat marunt, sau un varf de lingurita de pasta de ardei iute.

Indicat la friptura de porc si pui la gratar.
Cald si/sau rece

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors